Academische Rijkunst Maastricht

Zoek je naar meer subtiliteit & souplesse in jezelf en je paard?

Tijdens dit traject duiken we in op de theorie en praktijk achter de Academische Rijkunst en het Bitloos rijden.

Je gaat je verder ontwikkelen met je paard in een vaste groep gedurende 4 weekenden. Er worden 3 weekenden door mij gegeven en het laatste weekend sluiten we af met een clinic van Ylvie Fros (selected trainer bij Bent Branderup en Centered Riding instructeur level 3). Als deelnemer van dit trainingstraject mag je automatisch mee doen als praktijkdeelnemer bij de clinic van Ylvie.

Het is een kleine groep, er zijn maar 6 praktijkplaatsen beschikbaar, waardoor we alle tijd hebben om met en van elkaar te leren. Er zit een duidelijke structuur en opbouw in het programma waardoor je heldere opdrachten krijgt om thuis ook weer verder aan de slag te gaan met je paard.

Welke onderwerpen je kunt verwachten:

 • Communicatie en Lichaamstaal
 • Hulpgeving
 • Optomingen & Harnachement
 • Houding & Zit
 • Zijgangen
 • Rechtrichten
 • Anatomie & Biomechanica

Voor wie?

De weekenden zijn geschikt voor iedereen die zich wilt verdiepen in de Academische Rijkunst en Bitloos wilt werken. Het is zeer geschikt voor jonge paarden, paarden die niet meer bereden kunnen worden of juist voor paarden die gezond zijn maar meer balans op de grond en in het zadel nodig hebben. Het traject is dus geschikt voor iedereen die hier geïnteresseerd in is. Eventueel is het ook mogelijk om tegen een meerprijs een paard te huren waar je elk weekend mee aan de slag gaat. Je mag dan steeds met hetzelfde paard werken zodat je weet hoe de opbouw eruit ziet voor het moment dat je zelf klaar bent om aan een eigen paard te beginnen, of als je eventueel je eigen paard niet vervoerd krijgt.

Hoe zien de weekenden eruit?

De weekenden bestaan uit 2 gedeeltes theorie en in de praktijk krijgt elke combinatie op zaterdag 2 keer per dag een half uur priveles en op zondag 1 keer. Je leert veel van je eigen lessen en van het mee kijken bij de anderen. Doordat je steeds in dezelfde groep werkt leef je ook mee met de ontwikkelingen van andere combinaties. Tijdens de weekenden werken we aan het grondwerk, longeren, werken in vrijheid en eventueel het rijden. De keuze is aan jou en waar je op dat moment met je paard behoefte aan hebt.

Data:

13 & 14 Mei

8 & 9 Juli

26 & 27 Augustus

30 September & 1 Oktober (clinic met Ylvie Fros)

Locatie:

Evy Kovacs, Maastricht (Amby)

Investering:

€ 1050,- voor alle 4 de weekenden. Kun je het bedrag niet in een keer betalen? Dan kun je ook in 3 termijnen betalen.

Inclusief:

 • 4 praktijkweekenden
 • 1 overnachting voor je paard
 • Whats Appgroep voor al je vragen/ filmpjes van jullie ontwikkelingen
 • Lunch, koffie/thee tijdens alle weekenden

Aanmelden

Voor aanmelden of andere vragen neem dan contact op

Academische Rijkunst Belgisch Limburg