Project omschrijving

Natural Horsemanship lessen in Limburg

Tijdens de Natural Horsemanship lessen werken we aan de communicatie tussen mens en paard. Er zijn allerlei verschillende methodes, maar bij elke stroming wordt gekeken naar het gedrag van een paard en de lichaamstaal, met communicatie en vertrouwen als basis. De taal die een paard spreekt in de kudde wordt meegenomen in de training. Wil je lessen volgen in Natural Horsemanship? Lees dan verder of neem contact met mij op voor meer informatie.

Groepsles of privéles?

Vragen of inschrijven?

Verschillende stromingen

In de Natural Horsemanship zijn tegenwoordig een aantal verschillende stromingen die allemaal op hun eigen wijze het einddoel van een goede communicatie en wederzijds respect tussen mens en paard weten te bereiken.

Waar de ene methode werkt met positieve beloning werkt de andere methode met het verhogen van de druk.

Verschillende namen in de Natural Horsemanship wereld zijn:

  • Chris Irwin
  • Pat Parelli
  • Monty Roberts
  • Emiel Voest
  • Klaus Ferdinand Hempfling
  • Mark Rashid.

Al deze mensen hebben hun eigen methode ontwikkelt binnen de Natural Horsemanship wereld.

Welke methode past bij jou en jouw paard?

 Er is tegenwoordig zo veel te kiezen dat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien. Verdiep je in verschillende methodes en kijk naar wat bij jou en je paard past.

Persoonlijk maak ik in mijn lessen gebruik van verschillende aspecten uit verschillende methodes. Immers is elk paard en elk mens uniek.

Wat leer je tijdens mijn lessen?

Natural Horsemanship draait erom dat je leert te herkennen in welk proces je paard zit. Je kiest een methode die bij jou en je paard past. Net zoals bij mensen, is het bij paarden ook verschillend op welke manier zij leren. Het ene paard zal leren doordat er grenzen gesteld worden, veel structuur aangeboden wordt en er duidelijke regels zijn. Het andere paard leert sneller doordat hij/zij de ruimte krijgt om mee na te denken en vooral het positieve beloond wordt.

De kunst is om te gaan zien op welke manier jouw paard het snelste leert. En waar jij je als mens ook prettig bij voelt.

Het is elke keer weer een uitdaging voor mij als instructeur om de manier te vinden die het paard triggert om te willen leren en een manier die logisch is voor de eigenaar, waar de eigenaar zich ook comfortabel bij voelt. Dat maakt het lesgeven ook interessant en divers.

In de lessen gaan we op zoek naar een manier van samenwerken die bij jou als mens en je paard past.

Starten met Natural Horsemanship lessen

Tijdens de eerste les maken we kennis, kijken we naar het werk dat je al gedaan hebt en bespreken we het doel dat je wilt gaan bereiken met je paard. In de les doen we een aantal oefeningen om naar het gedrag van je paard te kijken en jouw communicatie/lichaamstaal. Van daaruit maken we een plan van aanpak voor de volgende lessen, met een logische opbouw in de oefeningen voor jou en je paard.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op.