Wie ben ik?

Over Evy Kovacs
Over Evy Kovacs2019-01-19T13:23:22+00:00

Wie ben ik?

Paardrijlessen Zuid LimburgAls klein meisje had ik maar één grote wens en dat was om een keer op een paard te zitten. Ik kom helemaal niet uit een paardenfamilie, het werd dan ook niet echt gestimuleerd, het waren maar “grote, enge beesten”. Uiteindelijk na heel lang smeken kreeg ik dan toch mijn eerste paardrijles cadeau, waarbij mijn ouders hoopten dat deze bevlieging dan ook weer snel voorbij zou zijn. Helaas… het was geen bevlieging, maar serieuze passie.

Zoals heel veel paardenmeisjes ben ik begonnen op een manege, met kleine wedstrijdjes en op den duur kreeg ik een aantal verzorgpaarden en leerde ik op een traditionele manier om paarden in te rijden.
Op een gegeven moment begon ik meer na te denken over hoe er met de paarden om gegaan werd en voelde ik me daar niet meer prettig bij. Dat was het moment dat ik eigenlijk besloot om te gaan stoppen met paardrijden. Mijn moeder, degene die hoopte dat het een bevlieging was, vond dat heel erg zonde omdat ze zag dat het echt mijn passie was. Zij is gaan zoeken op internet en kwam uit bij “Spirithorses”, in die tijd een bedrijf dat net begonnen was met Natural Horsemanship en westernlessen. Uiteindelijk ben ik daar nooit meer weg gegaan en zo in het bedrijf mee mogen groeien dat ik van de paarden een fulltime job heb mogen maken. In al die jaren Spirithorses heb ik veel cursussen kunnen doen, veel combinaties les gegeven. Maar ook veel paarden zadelmak gemaakt, ingereden en getraind. Allemaal met Natural Horsemanship en bitloos. Tot de dag van vandaag blijft dit mijn passie en werk ik er nog altijd. Mijn doel is om zoveel mogelijk ruiters en paarden op weg te helpen naar een subtiele communicatie, in balans rijden en de paarden een zo, paard-waardig mogelijk leven geven.

Lees hier meer informatie over Spirithorses.

“Horsemanship is the art of mastering our own movements, thoughts, emotions and behavior. Not the Horse.” – Mark Rashid

Artikelen

Natural Horsemanship

Ik krijg de laatste tijd regelmatig de vraag welke methode ik volg binnen de Natural Horsemanship, of wat Natural Horsemanship voor mij betekent. Om het ingewikkeld te maken, ik volg geen vaste methode. “Waarom niet?”