Over Evy Kovacs2021-11-15T19:09:18+01:00

Wie ben ik?

Paardrijlessen Zuid LimburgAls klein meisje had ik maar één grote wens en dat was om een keer op een paard te zitten. Ik kom helemaal niet uit een paardenfamilie, het werd dan ook niet echt gestimuleerd, het waren maar “grote, enge beesten”. Uiteindelijk na heel lang smeken kreeg ik dan toch mijn eerste paardrijles cadeau, waarbij mijn ouders hoopten dat deze bevlieging dan ook weer snel voorbij zou zijn. Helaas… het was geen bevlieging, maar serieuze passie.

Zoals heel veel paardenmeisjes ben ik begonnen op een manege, met kleine wedstrijdjes en op den duur kreeg ik een aantal verzorgpaarden en leerde ik op een traditionele manier om paarden in te rijden.
Op een gegeven moment begon ik meer na te denken over hoe er met de paarden om gegaan werd en voelde ik me daar niet meer prettig bij. Dat was het moment dat ik eigenlijk besloot om te gaan stoppen met paardrijden. Mijn moeder, degene die hoopte dat het een bevlieging was, vond dat heel erg zonde omdat ze zag dat het echt mijn passie was. Zij is gaan zoeken op internet en kwam uit bij “Spirithorses”, in die tijd een bedrijf dat net begonnen was met Natural Horsemanship en westernlessen. Uiteindelijk ben ik daar nooit meer weg gegaan en zo in het bedrijf mee mogen groeien dat ik van de paarden een fulltime job heb mogen maken. In al die jaren Spirithorses heb ik veel cursussen kunnen doen, veel combinaties les gegeven. Maar ook veel paarden zadelmak gemaakt, ingereden en getraind. Allemaal met behulp van Natural Horsemanship en allemaal bitloos gereden.

Later ben ik lessen gaan volgen in de Academische Rijkunst bij Ylvie Fros en train ik 1 a 2 keer per jaar mee met een clinic van Bent Branderup. In 2020 heb ik de grondwerk/longetest gehaald en we zijn nog steeds verder aan het trainen.

Daarnaast ben ik Level 2 Centered Riding instructeur en volg ik jaarlijks een update.

Tot de dag van vandaag blijft het werken met paarden mijn passie. Mijn doel is om zoveel mogelijk ruiters en paarden op weg te helpen naar een subtiele communicatie, in balans rijden en de paarden een zo, paard-waardig mogelijk leven geven.

Lees hier meer informatie over Spirithorses.

“Horsemanship is the art of mastering our own movements, thoughts, emotions and behavior. Not the Horse.” – Mark Rashid

Artikelen

Trainingsweek

Wil jij een boost krijgen in je training en fanatiek samen met je paard aan de slag? In de voorjaarsvakantie organiseer ik een trainingsweek op mijn locatie in Amby/Maastricht. Dit is van 01 t/m 07

Ga naar de bovenkant