Deze dag zal bestaan uit een stuk theorie: het verschil in karakters, welke positie je paard in de kudde heeft en wat voor een invloed dat kan hebben, wat komt er kijken bij schriktraining, hoe leer je je paard iets niet spannend te vinden. En wat is het belang van leiderschap.

In de ochtend starten we bij de basis, theorie en oefeningen op de grond om de band te versterken met je paard. Vervolgens maken we in de middag gebruik van een schriktrainingparcours bestaande uit: een zeil, wapperende lintjes, flessenbak, wip, paraplu’s etc.

Als praktijkdeelnemer mag je van te voren een ding uitkiezen wat je paard echt heel spannend vind, denk aan: vliegenspray, een zeil, paraplu o.i.d. We besteden dan 1 les om een begin te maken aan de oplossing.

het programma bestaat uit:

10.00 Voorstellingsronde + Theorie

11.00 Eerste les in groepsvorm

12.00 Theorie

12.30 Lunch

13.00 Schrikparcours in groepjes van 2

16.00 Object Training 1 op 1. Iedere praktijkdeelnemer krijgt dan een half uur priveles om je paard te laten wennen aan het spannende object wat je van te voren hebt uitgekozen.

17.30 Afsluiting van de dag

Bitloos Rijden schrikparcours

Je kunt de dag volgen als Praktijkdeelnemer met paard of als Theoriedeelnemer, dan kun je deelnemen aan de theorie en mee kijken met de lessen.

Locatie: Spirithorses, Vroenhoven

Kosten: € 95,- als Praktijkdeelnemer en € 35,- als theoriedeelnemer. Prijzen zijn inclusief paddock/weitje voor je paard (als praktijkdeelnemer), lunch, koffie en thee (ook voor de theoriedeelnemers).